Praksis og bålsamtale-kake

av Kristin Koll I 21. september 2024

 

Saftig Praksis og bålsamtale-kake med den frukten eller de bærene du har i hagen eller fryseren.  Foto: Kristin Koll

 

I januar inviterte Viddepraksis til den første Praksis og bålsamtalen. Samlingene er inspirert av hvordan mennesker i alle tider har møttes i en sirkel rundt ilden for å nære samtaler, det sosiale og dele innsikt og erfaringer. 

Intensjonen er gjennom stillhet, deling og dyp lytting å undersøke hvordan vi kan forbinde det indre og det ytre, det gamle og det nye, natur og samfunn, det feminine og det maskuline slik at det henger bedre sammen i vår liv, i det store paradigmeskifte. Det er også en invitasjon til å dele erfaringer rundt praksis og inspirere hverandre til å realisere et dypere livsnærvær – gjennom hjerte, bevissthet og i medansvar for natur og helheter.

Samlingene – 12 i alt gjennom året – veves rundt den undervsining vi mottar fra Michael Stubberups gjennom Vidde, helt konkret med Ledelse med hjerte-trekanten som felles grunnlag.

I praksisfelleskapet får også kropp og sansene plass. I pausen betyr det KAKE!

En saftig kake har gått igjen og flere har spurt om oppskriften. Inspirert av Kontemplation som deler gode oppskrifter, kommer her Viddes første praksisfellesskap-oppskrift: Verdens saftigste eple (eller plomme, rabarbra, rips og bringebær, pære, solbær - det du måtte ha i hagen eller fryseren)-kake.

Oppskrift

Fyll

4 epler eller pærer. Evt tilsvarende mengde av den frukt eller de bær du har for hånden:
rabarbra, rips og bringebær, solbær, krisebær.

6 ss rørsukker
3 ss kanel eller annen krydder du liker

Skrell/skyll/rens frukt/bær. Ha det over i en bolle, dryss over sukker og krydder.
La det stå og godgjøre seg mens du lager kakebunnen:

Kakebunn

200 gram smør
200 gram rørsukker
4 egg fra frie glade høner
170 gram (ur)havremel eller mandelmel
1 ts bakepulver

Alt helst økologisk.

Slik gjør du:

Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg av gangen og rør godt.
Vend i mel og bakepulver. Dekk en kakeform på cirka 24 centimeter med bakepapir.

Hell halvparten av røren i kakeformen. Ha deretter i halvparten av frukt- eller bærblandingen.
Gjenta med resten av røren og frukt- eller bærblandingen.

Om du vil kan du drysse perlesukker eller noen flak salt over kaken, før du steker kaken midt i ovnene på 180 grader i en time.

NB: Dersom frukt eller bærene avgir mye væske, trenger kaken å stekes litt lengre.
Legg i så fall et bakepapir over den for å ikke svi den på toppen.

Pyntes med spiselige blomster når det er sesong for det. Ellers et poetisk dryss melis.

Serveres med rømme og/eller pisket krem, urtete og gode samtaler.

 

Glimt fra Praksis og bålsamtalene gjennom ulike årstider. Kakene er dessverre spist opp før noen rakk knipse et bilde, med det ene unntaket.

 

Praksis og bålsamtaler var i regi av Viddepraksis v/ ansvarlig arrangør Kristin Koll.
Følge gjerne Viddepraksis på facebook eller instagram.

 

 

Kristin Koll

Kristin er initiativtaker til Viddepraksis og etableringen av meditasjonsfellesskapet i Stavanger som siden 2018 er støttet av undervisere fra Vækstcenterert.

Hun har mottatt undervisning fra bl.a. Michael Stubberup og Neel Fasting, Jes Bertelsen Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg på Vækstcenteret siden 2012.

Fra 2018 – 2023 var hun tilknyttet Kontemplation som arrangør for Hanneli og Peters undervisning i Stavanger, fra 2024 som arrangør for Michael Stubberup undervisning, både for private og næringsliv i Stavanger.

Kristin er drevet av et dypt ønske om å inspirere til indre praksis, fordypelse og sammenhenger mellom indre og ytre natur, for at vi fra et nærværende sted i oss selv skal skape og samskape det morgendagen kaller på.

Hun driver til daglig Aldente kommunikasjonsbyrå

Neste
Neste

Nærvær er å være bevist det som foregår, mens det foregår.