Praksis og bålsamtale-kake
av Kristin Koll I 21. september 2024
I januar inviterte Viddepraksis til den første Praksis og bålsamtalen. Samlingene er inspirert av hvordan mennesker i alle tider har møttes i en sirkel rundt ilden for å nære samtaler, det sosiale og dele innsikt og erfaringer.
Intensjonen er gjennom stillhet, deling og dyp lytting å undersøke hvordan vi kan forbinde det indre og det ytre, det gamle og det nye, natur og samfunn, det feminine og det maskuline slik at det henger bedre sammen i vår liv, i det store paradigmeskifte. Det er også en invitasjon til å dele erfaringer rundt praksis og inspirere hverandre til å realisere et dypere livsnærvær – gjennom hjerte, bevissthet og i medansvar for natur og helheter.
Samlingene – 12 i alt gjennom året – veves rundt den undervsining vi mottar fra Michael Stubberups gjennom Vidde, helt konkret med Ledelse med hjerte-trekanten som felles grunnlag.
I praksisfelleskapet får også kropp og sansene plass. I pausen betyr det KAKE!
En saftig kake har gått igjen og flere har spurt om oppskriften. Inspirert av Kontemplation som deler gode oppskrifter, kommer her Viddes første praksisfellesskap-oppskrift: Verdens saftigste eple (eller plomme, rabarbra, rips og bringebær, pære, solbær - det du måtte ha i hagen eller fryseren)-kake.
Oppskrift
Fyll
4 epler eller pærer. Evt tilsvarende mengde av den frukt eller de bær du har for hånden:
rabarbra, rips og bringebær, solbær, krisebær.
6 ss rørsukker
3 ss kanel eller annen krydder du liker
Skrell/skyll/rens frukt/bær. Ha det over i en bolle, dryss over sukker og krydder.
La det stå og godgjøre seg mens du lager kakebunnen:
Kakebunn
200 gram smør
200 gram rørsukker
4 egg fra frie glade høner
170 gram (ur)havremel eller mandelmel
1 ts bakepulver
Alt helst økologisk.
Slik gjør du:
Pisk romtemperert smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg av gangen og rør godt.
Vend i mel og bakepulver. Dekk en kakeform på cirka 24 centimeter med bakepapir.
Hell halvparten av røren i kakeformen. Ha deretter i halvparten av frukt- eller bærblandingen.
Gjenta med resten av røren og frukt- eller bærblandingen.
Om du vil kan du drysse perlesukker eller noen flak salt over kaken, før du steker kaken midt i ovnene på 180 grader i en time.
NB: Dersom frukt eller bærene avgir mye væske, trenger kaken å stekes litt lengre.
Legg i så fall et bakepapir over den for å ikke svi den på toppen.
Pyntes med spiselige blomster når det er sesong for det. Ellers et poetisk dryss melis.
Serveres med rømme og/eller pisket krem, urtete og gode samtaler.
Glimt fra Praksis og bålsamtalene gjennom ulike årstider. Kakene er dessverre spist opp før noen rakk knipse et bilde, med det ene unntaket.
Praksis og bålsamtaler var i regi av Viddepraksis v/ ansvarlig arrangør Kristin Koll.
Følge gjerne Viddepraksis på facebook eller instagram.